< terug naar filmoverzichtVERDWAALD IN HET GEHEUGENPALEIS

klik hier voor de officiële websiteDE FILM


Verdwaald in het Geheugenpaleis van Klara Van Es portretteert drie vrouwen, Anita, Louise en Alice, die op een kleine, bijzondere afdeling van een verzorgingstehuis wonen. Hoewel de vrouwen onderling erg verschillen is er één ding dat hen samenbindt: Alzheimer. Hun ziekte bevindt zich in de eerste fase, waardoor ze nog in staat zijn om in een tamelijk normale, omgeving te leven en de simpele dagelijkse bezigheden zelfstandig uit te voeren. Maar allen beseffen ze, dat achteruitgang van hun helderheid een onvermijdelijk afscheid van de groep betekent. Ze vertellen zelf hoe dit voelt.
VERTONINGSMOGELIJKHEDEN

Verdwaald in het Geheugenpaleis is beschikbaar voor publieke zaalexploitatie op een locatie naar keuze. U voorziet zelf de zaal, de noodzakelijke technische installatie en de verdere organisatie.


De film wordt voor de periode van de vertoningen(en) ter beschikking gesteld op Blu-Ray disc en dient via een High Definition installatie (speler) te worden afgespeeld.
Blu-Ray dvd heeft een High Definition beeldresolutie. Voor een optimale projectie op High Definition kwaliteit is een HD-projector wenselijk. De Blu-Ray is een W-schijf (writable), gelieve na te gaan of dit type schijf afspeelbaar is op uw technische installatie. Indien gewenst kan samen met de Blu-Ray disc, een geschikte Blu-Ray speler gehuurd worden (zie verder). Bij deze speler horen een set kabels die op elke projector verbinden, naargelang de mogelijkheden van de projector. Neem steeds de verbinding met de hoogst mogelijke beeldkwaliteit.


U kan indien gewenst met ons contact opnemen ivm adressen voor technische ondersteuning als u niet over dergelijke contacten beschikt.TARIEVEN VOOR DE VERTONINGSLICENTIE


1. VIA BORDEREL


De huurprijs wordt berekend op basis van het totaal van de inkomsten gegenereerd uit geheven inkomprijs voor de vertoning. (borderel)
De huurprijs per film bedraagt 50% van de borderel met een minimumgarantie van 100 euro.
De (theoretische) ticketprijs voor de berekening van de borderel bedraagt minimum 5 euro/toeschouwer.


2. FORFAITAIR


Basis exploitatierechten

voor 1 vertoning met een totaal toeschouwers aantal kleiner dan 100 (niet-betalend of betalend maximaal aan 3€ pp)

– licentie met Blu-Ray (sinds oktober 2011): 280€ (incl. btw 6%)


Bijkomend op basis

- hoger bezoekersaantal dan 100: + 50% licentietarief per schijf 50 bezoekers

- individuele inkomprijs > dan 3€ pp: + 25 % van het inkomtarief boven 3€ pp.


BIJKOMENDE MOGELIJKHEDEN

– huur Blu Ray disc speler (uitsluitend voor vertoning Verdwaald in het Geheugenpaleis): 50 € (excl. btw 21% en incl. eenmalige transportkosten)

– aanwezigheid van regisseur of producent voor inleiding of Q&A na vertoning: 150 €/vertoning (excl. btw 21% en transportkosten)

– digitale promotie zoals trailers, teksten, foto’s, etc..


KORTING: 10% korting op basis tarieven exploitatie rechten bij een bijkomende vertoning op dezelfde locatie, volgend binnen de periode van één week vanaf de eerste vertoning.


EXCLUSIEF VERZENDINGSKOSTEN RETOUR
Verzekering is niet vereist.ANDERE VERTONINGSMOGELIJKHEDEN EN FORMULES

KINEPOLIS biedt naast haar reguliere filmprogrammatie twee mogelijkheden aan voor groepsvertoningen. De voorstelling in een Kinepolis vestiging biedt de beste technische filmkwaliteit en zijn standaard voorzien van dubbeltalige ondertitels in het Nederlands en Frans. Er is een Kinepolis vestiging in Antwerpen, Braine l’Alleud, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik en Oostende.


Ofwel kan de filmvertoning op een zelf gekozen locatie doorgaan, hiervoor dient u rekening te houden met de technische specificaties en de licentievoorwaarden.


Begeleidingsformule

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen (ECD) – werkend in 9 regio’s die heel Vlaanderen dekken – ontwikkelden een begeleidingsformule voor deze film. Bijkomend aan een vertoning, is het mogelijk om deze begeleiding door de Expertisecentra Dementie te programmeren. In overleg voorziet een erkend medewerker van het Expertisecentrum Dementie een 30min algemene omkadering via inleiding en/of nabespreking. Hierbij gaat men in op het thema van dementie. Deze begeleidingsformule is toegankelijk voor een ruim publiek. Voor meer info over het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen zie www.dementie.be.
Kosten: 100 euro + verplaatsingskosten (deze kosten komen bovenop de normale kosten van de filmvertoning)


Vormingsattesten bij opleidings-omkadering

Voor professionelen uit de zorgsector kan bij de filmvertoning een opleidings-omkadering voorzien worden door het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Bij dit pakket wordt voor of na de filmvertoning 30 minuten vorming aangeboden door een medewerker van het Expertisecentrum Dementie. Dit pakket kan gelden als een opleiding van twee uur, waarbij een erkend vormingsattest kan worden uitgeschreven door het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Deze vormingsattesten worden na afloop bezorgd aan de organisator.
Kosten: 350 euro + verplaatsingskosten (deze kosten komen bovenop de normale kosten van de filmvertoning)


De begeleidingsformule en de vormingsattesten bij opleidings-omkadering van het Expertisecentrum Dementie zijn te combineren voor vertoningen in een Kinepolis-vestiging of vertoningen op andere locaties.BOEKEN!


Klik hier om de film aan te vragen via een online aanvraagformulier of klik hier voor de versie in pdf-formaat