< terug naar filmoverzichtNOLLYWOOD AAN DE SCHELDEDE FILM

Over het leven van de Nigeriaanse gemeenschap in Antwerpen is weinig bekend. De documentaire Nollywood aan de Schelde licht een tip van de sluier op aan de hand van vier verassende thema’s: immigratie, prostitutie, religie en … film. John is een Nigeriaanse immigrant en woont al enkele jaren in Antwerpen. Zoals al zijn landgenoten is hij een grote fan van Nollywoodfilms. “Nollywood” staat voor de Nigeriaanse filmindustrie, de derde grootste ter wereld. Nollywoodfilms komen recht uit het hart. Ze worden snel en een met extreem laag budget gemaakt, en vertellen uit het leven gegrepen verhalen met een sterke moraal. Johns grote droom is een beroemde en gerespecteerde Nollywood filmmaker te worden, en zo een leven op te bouwen in Europa. Maar dan raakt hij verwikkeld in een onverkwikkelijke zaak. Hij wordt gearresteerd en veroordeeld wegens aanzet tot prostitutie en medeplichtigheid aan mensenhandel. Is John echt schuldig? En kan hij met deze film het respect terugverdienen waar hij zo naar verlangt?
VERTONINGSMOGELIJKHEDEN

Nollywood aan de Schelde is enkel beschikbaar per DVD. Deze heeft de keuze uit ondertitels: NEDERLANDS/ENGELS/DUITS. Als organisator voorziet u zelf een zaal met gepaste akoestische en projectie kwaliteiten, alsook de noodzakelijke technische installatie voor audioversterking en beeldprojectie.


1. VIA BORDEREL

- De huurprijs wordt berekend op basis van het totaal van de inkomsten gegenereerd uit geheven inkomprijs voor de vertoning.

- De huurprijs per film bedraagt 50% van de borderel met een minimumgarantie van 75 euro.

- De (theoretische) ticketprijs voor de berekening van de borderel bedraagt minimum 5 euro/toeschouwer.


2. FORFAITAIR

Basis exploitatierechten

Voor 1 of 2 vertoningen op dezelfde locatie en binnen de periode van 1 week met een totaal toeschouwers aantal kleiner dan 150 (niet-betalend of betalend < 5 euro pp): 200 euro per vertoning (excl. btw – 6%)


Bijkomend op basis

- hoger bezoekersaantal dan 150: + 20% van de basislicentie per schijf 50 bezoekers

- individuele inkomprijs > dan 5 euro pp: + 20 % van de basislicentie


BIJKOMENDE MOGELIJKHEDEN:

- huur Blu Ray disc speler (exclusief voor vertoning Nollywood aan de Schelde): 50€ (excl. btw – 21%)

- aanwezigheid van regisseur of producent voor inleiding of Q&A na vertoning: 100 euro/vertoning (excl. btw – 21% en transportkosten)


KORTING

- 30% korting op basis tarieven exploitatie rechten voor deel-organisaties van de partners (Stedelijke Musea Kortrijk/ Stad Kortrijk, Gemeente Wevelgem, Provincie West-Vlaanderen, CERA, Algemeen Belgisch Vlasverbond, Promotiecentrum voor Vlas, Fedustria)


EXCLUSIEF

- retour verzendingskosten (Verzekering is niet vereist)

- aangifte SABAMBOEKEN!


Klik hier om de film aan te vragen via een online aanvraagformulier of klik hier voor de versie in pdf-formaat