< terug naar filmoverzichtSMAKELIJK ETENDE FILM


Deze documentaire laat zien waar ons voedsel vandaan komt. Door wiens handen is het gegaan, wie heeft eraan verdiend en wie werd ervoor opzijgezet?

Walther Grotenhuis onderzoekt de herkomst en gevolgen van drie producten: soja uit Brazilië, garnalen uit de Filippijnen en diverse boontjes uit Kenia. Daarnaast zien we hoe deze producten worden bereid in een dinerbuffet voor een feestje en vragen we ons af wat deze ontwikkelingen betekenen voor onze levens en die van mensen aan de andere kant van de wereld.VERTONINGSMOGELIJKHEDEN

Smakelijk Eten! is beschikbaar voor publieke zaalexploitatie op een locatie naar keuze. U voorziet zelf de zaal, de noodzakelijke technische installatie en de verdere organisatie. De film wordt voor de periode van de vertoningen(en) ter beschikking gesteld op Blu-Ray disc en dient via een High Definition installatie (speler) te worden afgespeeld.


Blu-Ray dvd heeft een High Definition beeldresolutie. Voor een optimale projectie op High Definition kwaliteit is een HD-projector noodzakelijk. De Blu-Ray is een W-schijf (writable), gelieve na te gaan of dit type schijf afspeelbaar is op uw technische installatie.


Indien gewenst kan samen met de Blu-Ray disc, een geschikte Blu-Ray speler gehuurd worden (zie verder). U kan indien gewenst met ons contact opnemen ivm adressen voor technische ondersteuning als u niet over dergelijke contacten beschikt.TARIEVEN voor de vertoningslicentie: 2 mogelijkheden

1. VIA BORDEREL

De huurprijs wordt berekend op basis van het totaal van de inkomsten gegenereerd uit geheven inkomprijs voor de vertoning. (borderel)
De huurprijs per film bedraagt 50% van de borderel met een minimumgarantie van 75 euro.
De (theoretische) ticketprijs voor de berekening van de borderel bedraagt minimum 5 euro/toeschouwer.


2. FORFAITAIR

Basis exploitatierechten

voor 1 vertoning met een totaal toeschouwers aantal kleiner dan 100 (niet-betalend of betalend ≤ 3 € pp) – van Blu-Ray: 250 € (incl. btw 6%)

Bijkomend op basis – hoger bezoekersaantal dan 100: + 50% per schijf 50 bezoekers – individuele inkomprijs > dan 3 € pp: + 25 % van het inkomtarief boven 3 € pp.


BIJKOMENDE MOGELIJKHEDEN

- huur Blu Ray disc speler (uitsluitend voor vertoning Smakelijk eten!): 50 € (excl. btw 21% en excl. transportkosten) – begeleidend vormingspakket van VELT vzw (zie verder)


KORTING

10% korting op basis tarieven exploitatie rechten bij een bijkomende vertoning op dezelfde locatie, volgend binnen de periode van één week vanaf de eerste vertoning.


EXCLUSIEF VERZENDINGSKOSTEN
Verzekering is niet vereist.VORMINGSAANBOD

In samenwerking met VELT vzw worden verschillende vormingsmogelijkheden aangeboden.

VELT vzw (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren – www.velt.be) probeert valabele alternatieven aan te reiken voor de problematiek die in de film wordt aangehaald. VELT stelt ook brochures en documentatie ter beschikking.


KORTE OF LANGE FILMVERSIE

VELT toetst op voorhand met de organisatie af of ze kiest voor de korte of de lange versie van de film. Zo kan de programmatie aangepast worden aan het doelpubliek.FORMULES


Kookworkshop: ecosmos – 1u30 – max. 20 personen
Voor een groep van maximum 20 personen kan een korte kookworkshop worden voorzien. Tijdens de kookworkshop worden de drie verhalen van de film samengebald in één broodje: de ecosmos. Samen met de lesgever maken de deelnemers een groentebeleg op basis van biologische seizoensgroenten. Een smakelijke en actieve afsluiter.


Benodigdheden: ruimte om te koken (minstens een plaats nodig om af te wassen)
Kostprijs: vaste kostprijs + ingrediënten (meestal 1 à 2 euro per deelnemer)


Interactieve nabespreking – 50 min – max. 30 personen
Elke deelnemer ontvangt na de film één gekleurd puzzelstuk (groen, blauw, rood) met een kernwoord dat gelinkt kan worden met één van de drie hoofdthema’s van de film. De bedoeling is dat de deelnemers elkaar opzoeken per kleur om zo de puzzel compleet te maken. In elke groep (scampi – soja – boontjes) kan er kort gediscussieerd worden over de verschillende kernwoorden. Als de puzzel compleet is, draaien ze deze om en zien ze welke alternatieven er mogelijk zijn (zie ook de outro van de nabespreking). De puzzels worden door de lesgever nog eens kort samengevat voor het hele publiek.

Benodigdheden: een ruimte waar de deelnemers ook in kunnen rondlopen


Debat – 50 min
Na de intro wordt er aangegeven om aan de hand van een debat dieper in te gaan op de film. De input voor het debat komt van het publiek zelf. De deelnemers worden gevraagd om een mogelijk stelling/reactie op een papiertje te noteren en door te geven naar voor. De lesgever selecteert hieruit een 5-tal stellingen om aan het debat te beginnen. Nadat de stelling werd voorgelezen kan iedereen in het publiek aangeven hoe hij/zij staat tegenover de stelling. Dit gebeurt aan de hand van groene, gele en rode kaartjes. Vervolgens wordt er aan het publiek gevraagd waarom men (niet) akkoord is. De lesgever modereert en vult eventuele vragen aan.


TARIEVEN

Als VELT-afdeling : 100 euro + vervoerskosten
Als school, externe organisavtie: 125 euro + vervoerskosten.
Als openbaar bestuur: 200 euro + vervoerskostenBOEKEN!


Klik hier om de film aan te vragen via een online aanvraagformulier of klik hier voor de versie in pdf-formaat