< terug naar filmoverzichtVLASMANDE FILM

In West-Vlaanderen begint een familie vlastelers aan het nieuwe seizoen. Twee broers, Walter en Wilfer die de zeventig voorbij zijn, staan aan het hoofd. Ze leven en werken alsof de tijd 50 jaar is blijven stilstaan: hard en meedogenloos. Maar in 2008 botsen ze op het woord ‘zonevreemd’. Hun oude vertrouwde werkplaats dreigt gesloten te worden wegens te vuil en te gevaarlijk.

Vlasman volgt de twee broers dicht op de huid terwijl ze vechten met het verleden en de toekomst.
VERTONINGSMOGELIJKHEDEN

Blu Ray dvd heeft een High Definition beeldresolutie, maar voor optimale projectie op High Definition kwaliteit is een HD-projector nodig. De Blu Ray is een W schijf (writable), gelieve na te gaan of dit type schijf afspeelbaar is op uw technische installatie. Indien gewenst kan samen met de Blu Ray disc, een geschikte Blu Ray speler gehuurd worden (zie verder).

Als organisator voorziet u zelf een zaal met gepaste akoestische en projectie kwaliteiten, alsook de noodzakelijke technische installatie voor audioversterking en beeldprojectie.

1. VIA BORDEREL

Per borderel is Vlasman is enkel beschikbaar via Blu Ray disc (BR-W). Deze heeft standaard dubbeltalige ondertitels: NEDERLANDS/FRANS.

- De huurprijs wordt berekend op basis van het totaal van de inkomsten gegenereerd uit geheven inkomprijs voor de vertoning. (borderel)

- De huurprijs per film bedraagt 50% van de borderel met een minimumgarantie van 75 euro.

- De (theoretische) ticketprijs voor de berekening van de borderel bedraagt minimum 5 euro/toeschouwer.


2. FORFAITAIR

Vlasman is beschikbaar voor publieke zaalexploitatie op twee dragers: dvd en Blu-Ray disc (BR-W). De voorkeur gaat uit naar Blu-Ray, gezien dit een betere beeldkwaliteit geeft en een aangenamere filmbeleving. Blu Ray dvd heeft een High Definition beeldresolutie, maar voor optimale projectie op High Definition kwaliteit is een HD-projector nodig. De Blu Ray is een W schijf (writable), gelieve na te gaan of dit type schijf afspeelbaar is op uw technische installatie. Indien gewenst kan samen met de Blu Ray disc, een geschikte Blu Ray speler gehuurd worden (zie verder).

Als organisator voorziet u zelf een zaal met gepaste akoestische en projectie kwaliteiten, alsook de noodzakelijke technische installatie voor audioversterking en beeldprojectie.

De dvd beschikt over keuzeselectie ondertiteling: NEDERLANDS / FRANS / ENGELS.
De Blu-Ray disc heeft standaard dubbeltalige ondertitels: NEDERLANDS/FRANS.


TARIEVEN

Basis exploitatierechten

voor 1 of 2 vertoningen op dezelfde locatie en binnen de periode van 1 week met een totaal toeschouwers aantal kleiner dan 150 (niet-betalend of betalend < 5 euro pp)

-vanop dvd: 200 euro (excl. btw – 6%)

-vanop Blu Ray: 200 euro (excl. btw – 6%)


Bijkomend op basis

– hoger bezoekersaantal dan 150: + 20% van de basislicentie per schijf 50 bezoekers

– individuele inkomprijs > dan 5 euro pp: + 20 % van de basislicentie


BIJKOMENDE MOGELIJKHEDEN:

– huur Blu Ray disc speler (exclusief voor vertoning Vlasman): 50€ (excl. btw – 21%)

– aanwezigheid van regisseur of producent voor inleiding of Q&A na vertoning: 100 euro/vertoning (excl. btw – 21% en transportkosten)


KORTING: 30% korting op basis tarieven exploitatie rechten voor deel-organisaties van de partners (Stedelijke Musea Kortrijk/ Stad Kortrijk, Gemeente Wevelgem, Provincie West-Vlaanderen, CERA, Algemeen Belgisch Vlasverbond, Promotiecentrum voor Vlas, Fedustria)


EXCLUSIEF

- retour verzendingskosten (Verzekering is niet vereist)

- aangifte SABAM

- filmaffiches zijn verkrijgbaar per 10 stuks aan 1€/stuk, verzendingskosten inclusiefBOEKEN!


Klik hier om de film aan te vragen via een online aanvraagformulier of klik hier voor de versie in pdf-formaat